Mijn top 3 Mealprep recepten

Vorige week heb ik jullie laten zien wat het meal prepping inhoudt. Vandaag wil ik mijn 3 favoriete recepten tot nu toe met jullie delen!

Voordat we gaan beginnen: hoe heb ik mijn maaltijden opgebouwd? Ik wilde ervoor zorgen dat mijn maaltijden tussen de 400 en 500 kcal uitkwamen. Dan kan ik er namelijk twee van op een dag eten en heb ik genoeg kcal over voor mijn ontbijt en een of twee tussendoortjes. Ook vond ik het erg belangrijk om mijn gerechten zo clean mogelijk te houden. Dit heb ik gedaan door zoveel mogelijk verse producten te gebruiken en zo min mogelijk uit pakjes en zakjes te halen.

1. Fajitas

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 4 paprika’s
  • 4 uien
  • 400 gram vegetarische wokstukjes
  • 1 zakje fajita seasoning mix (deze kun je ook zelf maken, maar wij hadden deze nog liggen)
  • 4 mini wraps of 2 XL wraps
  • 2 avocado’s
  • 60 gram verse kaas
  • Limoensap
  • Zout en peper
  • Jalapeño (optioneel)

Bereidingswijze

Snijd de paprika en uien in reepjes. Roerbak deze samen met de wokstukjes in een ruime pas. Voeg, zodra de ui en paprika zachter zijn geworden, de kruidenmix toe. Snijd de jalapeño klein en voeg deze samen met zout en peper naar smaak toe. Plet de avocado’s met een vork en halveer de XL wraps, als je deze hebt. Smeer de verse kaas op de wraps en verdeel ook de avocado hierover. Verdeel de vulling over de vier (halve) wraps, vouw dicht, maak af met wat limoensap en smullen maar!

Kcal en macro’s per portie:

  • Kcal: 476
  • Eiwitten: 30 gram
  • Koolhydraten: 44 gram
  • Vetten: 20 gram

2. Zoete aardappel en groenten

Ingrediënten (voor 1 portie)

  • 100 gram broccoli
  • 100 gram champignons
  • 100 gram courgette
  • 135 gram zoete aardappel
  • 50 gram kikkererwten
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 125 gram wokstukjes
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Snijd je broccoli in roosjes, champignons in vieren en courgette in halve plakken. Spoel de zoete aardappel af en snijd deze in blokjes (inclusief schil). Laat je kikkererwten uitlekken en spoel deze af. Breng een laagje water aan de kook en kook de zoete aardappelen tot ze zacht aanvoelen (check dit door er met een vork in te prikken). De broccoli kan in dezelfde pan worden gekookt, of in een andere pan aan de kook gebracht worden. Laat de broccoli niet te zacht worden, daar verlies je niet alleen alle vitamines mee, ook wordt het een prutje om te eten i.p.v. een lekker stronkje broccoli. Verhit een hapjespan om de champignons en de courgette in te bakken. Voeg hier zout en peper naar smaak aan toe. Bak in een koekenpan de wokreepjes aan, voeg daarna de tomatenpuree en zout en peper naar smaak aan toe. Weeg alles af, leg het op een bord (of doe het net als ik in een bakje), en smullen maar!

Kcal en macro’s per portie

  • Kcal: 473
  • Eiwitten: 41 gram
  • Koolhydraten: 56 gram
  • Vetten: 10 gram

3. Gele curry met bloemkoolrijst

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 400 gram bloemkool
  • 800 gram roerbakgroenten
  • 1 pakje gele currypasta
  • 400 ml light kokosmelk
  • 500 gram tofu
  • Knoflook
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in roosjes en doe deze in een foodprocessor om de bloemkoolrijst te maken. Verwarm een grote hapjespas en roerbak hier je groenten in. Snijd je tofu in reepjes en stop deze in een marinade van knoflook, zout en peper (hier kun je ook een beetje ketjap of sojasaus aan toevoegen). Wanneer de groenten zachter zijn geworden, voeg je de currypasta toe. Roer alles goed door elkaar, zodat de currypasta mooi verdeeld is over de groenten. Voeg hierna de kokosmelk toe en laat dit even simmeren. Verhit een koekenpan (met anti-aanbak laag, anders voeg je een beetje olie toe aan de pan) en bak de tofu aan beide kanten tot er een crispy laagje ontstaat. Verdeel de bloemkoolrijst, groenten (met ‘saus’) en tofu over vier borden/bakjes en smullen maar!

Kcal en macro’s per portie

  • Kcal: 463
  • Eiwitten: 23 gram
  • Koolhydraten: 21 gram
  • Vetten: 31 gram

Laat mij jullie favoriete recepten achter, en misschien probeer ik die binnenkort wel uit!

Ik hoop dat jullie het een leuke en smakelijke post vonden en zie/spreek jullie snel weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *