100 push ups – challenge complete!

20 april begon ik een challege. Elke dag voor een maand lang 100 push ups doen. 30 dagen en zo’n 2700 push ups later is het dan zo ver. Challenge complete! Ik neem jullie graag mee naar mijn ervaringen en natuurlijk resultaten van de challenge!

Nog even kort wat de challenge inhield: ik zou elke dag 100 push ups doen. Hiervan zouden er 70 normale push ups zijn, 10 diamond push ups, 10 wide pushups en 10 decline push ups.

Bekijk mijn eerdere blog hieronder voor de volledige uitleg van de challenge als je deze nog niet gelezen hebt.

100 push ups challenge

Week 1

Vol goede moed begon ik met m’n challenge. Eigenlijk ging het de eerste week wel erg lekker, ik had er zin in en vond het leuk om te doen. Het doen van alle push ups nam ongeveer tussen de 10 en 20 minuten in beslag. Over het algemeen probeerde ik ze allemaal in 1x te doen, zodat ik niet 2x per dag hieraan hoefde te denken. Tot nu toe: all good.

Week 2

De eerste dag van week 2 had ik zo’n spierpijn van alle push ups van de week ervoor, dat ik een dag rust moest pakken. Mijn armen, schouders en rug voelde ontzettend zwaar aan en ik had er meteen wat minder plezier in. Na deze rustdag heb ik het wel meteen weer opgepakt en heb ik m’n push ups netjes elke dag gedaan!

Week 3

Langzaamaan begon het leuke van de push ups af te raken en vond ik het lastig om de motivatie te blijven vinden om ze toch elke dag weer te doen. Midden in deze week werd ik een beetje ziek, waardoor ik twee dagen heb moeten missen. De motivatie om na die twee dagen toch weer het regiem op te pakken was lastig, maar ik heb doorgezet (met wat gepush een aanmoedigingen van de zijlijn).

Week 4

De laatste week van de push ups ging mij weer goed af. Het einde was in zicht en vanaf de 3e week begon ik echt wel een verschil te voelen. In plaats van dat ik 10 minuten bezig was met m’n push ups deed ik het nu in 3 minuten. Daarnaast leken m’n armen en schouders wat groter en sterker, wat natuurlijk extra motiverend was.

Terugblik & resultaat

In totaal heb ik zo’n 2700 push ups gedaan afgelopen maand. Nee ik heb het niet elke dag volgehouden, maar ik ben wel ontzettend trots op het resultaat wat ik heb behaald én het feit dat ik het toch maar even gedaan heb! Het feit dat ik eind week 2 begon met mealprepping heeft denk ik zeker geholpen in het hele proces. Ik merkte door het gezonde eten toch wel wat extra energie en ook een snellere verandering in m’n lichaam.

Ondanks dat ik mijzelf niet gewogen heb, zie je toch zeker wel een aardig groot verschil. Iets om trots op te zijn en dat ben ik zeker!

links 20 april & rechts 20 mei
links 20 april & rechts 20 mei

Nu ik al een paar dagen geen push ups meer heb gedaan, moet ik toch wel zeggen dat ik het een klein beetje mis. Dus als jij nou een leuk idee hebt voor een volgende challenge, laat het mij weten en misschien ga ik jouw challenge wel aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *