100 push ups challenge

De push up, een effectieve oefening waarbij je het hele lichaam moet gebruiken. Niet alleen heb je kracht in je armen nodig, ook je schouders, triceps, buik, heupen en benen komen er aan te pas. Voor het uitvoeren van een perfecte push up is het de bedoeling om je gehele lichaam als een plank te houden, door je armen te zakken en jezelf vervolgens als plank weer omhoog te drukken.

Voor ik mijn fitness-journey begon kon ik geen push up uitvoeren. Ondertussen ben ik aardig op weg en vind ik het doen van push ups zelfs leuk! Meer dan 15 push ups doen achter elkaar lukt niet en dat wil ik verbeteren!

Een goede push up vorm.

Nu bestaat er een challenge waarbij je een maand lang elke dag 100 push ups doet. Dat is veel, maar het kan blijkbaar veel doen voor je lichaam! Om een push up te perfectioneren moet je blijven oefenen, dus waarom niet deze challenge? Dus…

Ik zeg: Challenge accepted!

Van 20 april tot 20 mei doe ik 100 push ups per dag. De eerste 70 push ups worden normale push ups, de vorm die hierboven te zien is. Voor de andere 30 doe ik een variatie van de push up.

Variatie 1: 10x een diamond push up. Hierbij plaats je je handen dicht bij elkaar (duimen en wijsvingers in de vorm van een driehoek), waarna je jezelf opdrukt.

Variatie 2: 10x een wide push up. Hierbij plaats je je handen breder dan schouderbreedte en doe je op die manier een push up.

Variatie 3: 10x een decline push up. Voor deze variatie zet je je voeten op een verhoging om vervolgens de push up te doen.

Ik ben ontzettend benieuwd wat deze 30 dagen van 100 push ups met m’n lichaam gaat doen en hoe zwaar dit gaat worden. Ik ga er in ieder geval voor! Op 24 mei zal ik mijn resultaten met jullie delen, ik ben benieuwd!

Heb jij nou een idee voor en nieuwe challenge? Laat een berichtje achter en wie weet doe ik volgende maand jouw challenge wel!

2 Antwoorden aan “100 push ups challenge”

  1. Hey Dylan, wat goed dat je dit doet! Mooi om te lezen hoe je groeit en hoe je bezig bent…. en zooooooo trots op je!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *